Skip to content

Jullie speciale lied, voor jouw kleintje.

‘Koesterliedjes – newborn’ is er voor ouders met een kindje van tussen de 2 weken en 6 maanden.
Voor je kindje is er het superfijn om door jou gekoesterd te worden, bij je te zitten en je stem te horen. Wanneer je rustig zingt, kun je merken dat dit een kalmerende werking op je kindje heeft.
Bij ‘Koesterliedjes – newborn’ ga ik met jou een koester-, troost-, kalmeerliedje speciaal voor jouw baby maken. We gebruiken daarvoor een liedje wat een mooie betekenis heeft voor jou, jou en je partner of jullie familie. Denk aan het liedje wat je ouders vroeger altijd voor jou zongen, het liedje wat tijdens jullie eerste vakantie op de radio was of je lievelingslied van je favoriete band. Het zal je misschien verbazen, maar van elk liedje kan een koesterliedje – newborn gemaakt worden.
Samen gaan we kijken hoe je kindje reageert wanneer je dit liedje voor hem zingt. We kijken naar het tempo van zijn of haar ademhaling, mimiek en hoe ontspannen je kindje is. Dan gaan we zoeken hoe we je kindje nog meer kunnen laten ontspannen, door bijvoorbeeld het liedje langzamer te zingen of af en toe een pauze in het liedje te maken.

Naast dat een ‘Koesterliedje – newborn’ natuurlijk een mooie cadeautje is voor iedere baby, kan het samen maken van een liedje voor jouw kindje ook helpen wanneer er dingen spelen die jullie start als gezin wat hobbels geeft, zoals:

  • Je kindje huilt veel en / of slaapt moeilijk in
  • Je hebt zelf iets meegemaakt, zoals een recent verlies of trauma, waardoor je je kwetsbaar voelt als ouder
  • Je kindje heeft gezondheids- of ontwikkelingsproblemen
  • Je voelt je psychisch kwetsbaar
  • Je bent jonger moeder of vader geworden, dan je gepland had

Koesterliedjes – newborn is gebaseerd op de muziektherapeutische methode ‘Song of Kin’ waarmee in de USA gewerkt wordt op afdelingen voor baby’s die te vroeg geboren zijn. Door de inzet van muziektherapie op deze afdelingen, bleken de pasgeborenen zich lichamelijk beter te ontwikkelen en de band tussen ouders en kindjes werd versterkt.

Voor meer informatie over Koesterliedjes kun je kijken op http://www.koesterliedjes.nl

Koesterliedjes foto
Back To Top