Skip to content

Muziektherapie

Doen in plaats van praten

Muziektherapie helpt je bij het omgaan met emotionele problemen en psychische klachten.

Bij muziektherapie ligt de nadruk op doen en ervaren in plaats van praten. Als je het moeilijk vindt om over je problemen te praten, kan muziektherapie geschikt voor je zijn. Ook wanneer je er wel over kunt praten, maar je klachten verminderen niet, past muziektherapie misschien bij je.

Bij muziektherapie gaat het om hoe jij de muziek beleeft, wat je ervan vindt en waar je door geraakt wordt. Je hoeft dus geen instrument te kunnen bespelen of dingen van muziek te weten om muziektherapie te kunnen volgen.

Aanbod muziektherapie:

Leven met kanker
JongerenVolwassenen
piano Leven met K 400

Het krijgen van kanker doet je hele wereld wankelen. Zelfs jaren na de behandeling kan je hier emotioneel de gevolgen nog van merken. Samen kijken we hoe je weer in je kracht kunt komen, zelfs nu je lijf en leven voor altijd veranderd zijn.

Ziekte in het gezin
Jongeren
Djembe crop

Als je papa / mama / broer of zus ernstig ziek is, verandert alles. En dat is vaak helemaal niet leuk. Het is dan soms fijn als je daar met iemand over kunt praten of muziek kunt maken bij hoe je je voelt.

Stervensbegeleiding
JongerenVolwassenen
gitaarcrop

Weten dat je gaat sterven, kan allerlei vragen en gevoelens oproepen. Met jou (en eventueel je naaste) zoeken we naar de manier om je leven op een zo mooi mogelijke manier af te ronden.

Rouw
JongerenVolwassenen
Fotoreportage Muziektherapie praktijk Anneke Naaikens Fotografie Nynke de Jong

Als je iemand verliest die je dierbaar is, voelt het alsof er een deel van jezelf verdwenen. Hoe ga je hier weer mee verder? Ik help je de gevoelens na het verlies te doorleven, waardoor je hierna de kracht kunt vinden om weer invulling aan je leven te geven.

Een andere vraag?
PiuMossoHarp

Più Mosso werkt samen met een aantal psychologenpraktijken in Tilburg. Ik voer een gedeelte van de behandeling uit, naast de behandeling die de psycholoog geeft. De klachten waar muziektherapie vaak voor ingezet wordt zijn: angst, somberheid, een laag zelfbeeld.
Ook zonder doorverwijzing van een psycholoog kun je voor psychische klachten bij Più Mosso terecht.

Koesterliedjes – newborn
Baby's
Koesterliedjes foto

Koesterliedjes’ is er voor ouders met een kindje van tussen de 2 weken en 6 maanden.
Voor je kindje is er het superfijn om door jou gekoesterd te worden, bij je te zitten en je stem te horen. Wanneer je rustig zingt, kun je merken dat dit een kalmerende werking op je kindje heeft.
Bij ‘Koesterliedjes’ ga ik met jou een koester-, troost-, kalmeerliedje speciaal voor jouw baby maken.

Hoe werkt het?

Voor je met muziektherapie start, kun je een afspraak maken voor een gratis kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je vragen stellen en geef ik je informatie over hoe ik werk. Je kunt dan kijken of het prettig voor je voelt om bij mij therapie te volgen.

We starten de behandeling met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we je hulpvraag en wat je graag wilt bereiken (je behandeldoel). We bepalen in overleg de duur van de therapie en hoe vaak we afspraken plannen. Dit hangt samen met je hulpvraag.

Tijdens de behandeling heb je een aantal afspraken van 45 minuten waarin we gaan werken aan je hulpvraag. Dit doen we door samen muziek te maken (actief) of door muziek te luisteren (receptief). Ik gebruik mijn ervaring en gevoeligheid om wat we doen op jou als persoon af te stemmen. Niemand is hetzelfde, je krijgt daarom een aanbod wat bij jou persoonlijk past.

Wanneer je bij mij in behandeling bent, staan we regelmatig even stil om te kijken hoe de therapie loopt (na 5 à 6 sessies). Je merkt zelf het beste of je baat hebt bij de therapie en of je wilt stoppen of doorgaan. Als je wilt afronden, plannen we een eindsessie. Je krijgt dan ook van mij een eindverslag.

Wil je meer info over muziektherapie: www.nvvmt.nl en www.vaktherapie.nl of maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Back To Top