Ga naar hoofdinhoud

Praktische informatie

Tarieven 2020

Per 1 januari 2020 hanteert Più Mosso de volgende tarieven:

Tarieven voor particulieren vanaf 1-1-2022
Sessie 60 minuten €85,00
Sessie aan huis 45 minuten €77,50

Bij therapie op locatie worden reiskosten à €0,19 per kilometer in rekening gebracht.

Vergoedingen

Uw zorgverzekering

Muziektherapie bij Più Mosso wordt door een aantal zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket, het valt dan onder alternatieve geneeswijzen.

Ik ben aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB, lidnummer 1894). Dit is een koepelorganisatie, waarmee de zorgverzekeraars contractafspraken hebben gemaakt. In uw polisvoorwaarden staat of uw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt met deze organisatie. Als dit zo is, kan muziektherapie bij Più Mosso vergoed worden. Ook op zorgwijzer.nl (*) kunt u vinden welke verzekeraars muziektherapie vergoeden.

* Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden.

Het Zorg Prestatie Model (ZPM)

Muziektherapie kan geheel worden vergoed als dit onderdeel is binnen het Zorg Prestatie Model (ZPM). Een ZPM omschrijft de behandeling die hoort bij uw zorgvraag (diagnose). Door gebruik te maken van een ZPM kunnen de kosten van muziektherapie verantwoord worden aan uw verzekering. Helaas staan niet alle verzekeraars toe dat muziektherapie opgenomen wordt in de ZPM en moet uw zorgvraag wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarnaast kan een ZPM enkel aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Indien u reeds in behandeling bent bij een psycholoog of psychotherapeut waarbij er een ZPM voor u is geopend, kan muziektherapie worden opgenomen in hetzelfde ZPM. Muziektherapie wordt dan in de meeste gevallen geheel vergoed. Uw behandelaar is echter zelf vrij in keuze om muziektherapie al dan niet in het ZPM op te nemen. Più Mosso Muziek bemiddelt hierin niet voor u.

Ik neem na uw schriftelijke toestemming contact op met uw behandelaar om zowel de inhoudelijke als zakelijke samenwerking op te starten, wanneer uw behandelaar heeft aangegeven hiervoor open te staan. Na akkoord van uw behandelaar kan gestart worden met de behandeling.

Jeugdzorg

Vanaf 2019 is Più Mosso gecontracteerd bij de gemeentes van de Regio Zorg in Hart van Brabant. Wanneer muziektherapie geïndiceerd is door de (huis)arts of door de Toegang wordt de therapie vergoed, wanneer hier door de gemeente een beschikking voor af wordt gegeven.

Let op: Vanaf 1 januari 2023 is Più Mosso onderaannemer bij Wij zijn KAS voor de trajecten die via de jeugdwet verlopen voor inwoners van de gemeente Tilburg. Via Wij zijn KAS wordt de behandeling vergoed. Voor de omliggende gemeenten is er geen contractering met de Regio Zorg in Hart van Brabant en wordt de muziektherapie niet door de gemeente vergoed. 

Back To Top