skip to Main Content

Praktische informatie

Tarieven 2020

Per 1 januari 2020 hanteert Più Mosso de volgende tarieven:

Tarieven voor particulieren vanaf 1-1-2022
Sessie 60 minuten €85,00
Sessie aan huis 45 minuten €77,50

Bij therapie op locatie worden reiskosten à €0,19 per kilometer in rekening gebracht.

Vergoedingen

Uw zorgverzekering

Muziektherapie bij Più Mosso wordt door bijna alle zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit het aanvullende pakket, het valt dan onder alternatieve geneeswijzen.

Ik ben aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB, lidnummer 1894), bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG registratienummer 8104) en bij de RBCZ. Dit zijn de koepelorganisaties, waarmee de zorgverzekeraars contractafspraken mee hebben gemaakt. In uw polisvoorwaarden staat of uw zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt met deze organisaties. Als dit zo is, kan muziektherapie bij Più Mosso vergoed worden. Ook op zorgwijzer.nl (*) kunt u vinden welke verzekeraars muziektherapie vergoeden.

* Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten ontleend worden.

De Diagnose Behandel Combinatie (DBC)

Muziektherapie kan geheel worden vergoed als dit onderdeel is van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Een DBC omschrijft de behandeling die hoort bij uw zorgvraag (diagnose). Door gebruik te maken van een DBC kunnen de kosten van muziektherapie verantwoord worden aan uw verzekering. Helaas staan niet alle verzekeraars toe dat muziektherapie opgenomen wordt in de DBC en moet uw zorgvraag wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarnaast kan een DBC enkel aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten en psychiaters.

Indien u reeds in behandeling bent bij een psycholoog of psychotherapeut waarbij er een DBC voor u is geopend, kan muziektherapie worden opgenomen in diezelfde DBC. Muziektherapie wordt dan in de meeste gevallen geheel vergoed.

Ik neem na uw schriftelijke toestemming contact op met uw behandelaar om zowel de inhoudelijke als zakelijke samenwerking op te starten. Na akkoord van uw behandelaar kan gestart worden met de behandeling.

Jeugdzorg

Vanaf 2019 is Più Mosso gecontracteerd bij de gemeentes van de Regio Zorg in Hart van Brabant. Wanneer muziektherapie geïndiceerd is door de (huis)arts of door de Toegang wordt de therapie vergoed, wanneer hier door de gemeente een beschikking voor af wordt gegeven.

Back To Top