Ga naar hoofdinhoud

Blog geplaatst op kanker.nl – II

Ik begeleid in Tilburg een koor voor kankerpatiënten en hun naasten. Dat is iedere keer weer zo bijzonder, er ontstaan zo’n mooie dingen, muzikaal en in de groep.

Eén van onze deelnemers mailde me het volgende toen ik haar vroeg iets over het koor te vertellen:

“Stel je voor. Zingen vind je heerlijk. Je hebt een keer de gelegenheid gehad om mee te mogen zingen in een ensemble. Je hebt hierdoor mogen ervaren hoe het is om samen een lied te leren, een lied te voelen. Het zingen doet wat met je, zet veel in beweging. Het vraagt ook dat je jezelf geeft en openstelt plus dat je afstemt op je medekoorleden. En dit vraagt weer om een …veilige omgeving. Wat mij betreft.

Dan zet kanker je wereld even op zijn kop en heb je het idee dat zingen voor jou nu een afgesloten hoofdstuk is. Tot op het moment dat je via het Inloophuis in Tilburg in contact komt met ” Zingen voor je Leven”‘, een geweldig initiatief van twee super enthousiaste mensen: Anneke en Don.

We hebben nu een stuk of acht bijeenkomsten gehad en na een aftastend begin is er al snel iets heel moois ontstaan. Bij elkaar in een hele fijne ruimte gebeurt het gewoon. Een groep mensen die elkaar niet kende, zingt. In verbondenheid. Er is ruimte voor alles wat je maar zou kunnen bedenken dat er kan gebeuren in zo’n setting. Van de start met “het aankomen in de ruimte”, oefeningen om elkaar aan te voelen, canons zingen tot aan de afsluiting met “Happy day” is er nergens sprake van “iets moeten”. Maar des te meer aanmoediging om jezelf te ontdekken.

Ik ben heel blij dat dit voorbij kwam voor mij.”

Dat maakt mijn dag en mijn werk echt zo bijzonder!!!!!

Back To Top